نحوه مطالبه سفته به زبان ساده

نحوه مطالبه سفته به زبان ساده

ساخت وبلاگ

امکانات وب

نحوه مطالبه سفته به زبان ساده

سفته چیست؟

سفته‌ نوشته‌ای است که به موجب آن، شخص تعهد به پرداخت مبلغی مشخص در تاریخی معین به حساب دیگری می‌کند. اگر کسی به دیگری بدهکار باشد، می‌تواند آن را در یک نوشته معمولی نیز متعهد شود و به طلبکار بدهد اما به دلیل اینکه سفته یک سند تجاری محسوب می شود و در قانون نیز برای اسنادد تجاری، امتیازاتی در مقایسه با اسناد عادی در نظر گرفته شده است، بیشتر افراد ترجیح می‌‌دهند سندی که به این منظور دریافت می‌کنند، در قالب سفته باشد. بر این اساس، بدهکار با دادن سفته به طلبکار تعهد می‌کند که بدهی خود را در تاریخی معین بپردازد و اگر به تعهد خود عمل نکرد، طلبکار می‌تواند به دادگاه مراجعه کرده و با امتیازات پیش‌بینی شده در قانون، در مقام وصول طلب خود برآید.

اگر طلبی در قالب سفته باشد، در مقایسه با طلبی که در یک سند عادی منعکس شده دارای امتیازات بیشتری است؛ شخص می‌تواند برای وصول وجه سفته به دادگاه عمومی حقوقی مراجعه و با تقدیم دادخواست مطالبه سفته به این دادگاه، وجه خود را از این طریق مطالبه کند.

مطالبه سفته

جهت مطالبه وجه سفته چه زمانی باید اقدام شود؟

تمامی سفته ها دارای دو نوع تاریخ می باشند: تاریخ صدور و تاریخ سررسید.

برای مطالبه سفته تاریخ صدور آن ملاک نیست بلکه ملاک عمل، زمانی است که تاریخ سررسید فرا رسیده است.

اهمیت تاریخ سررسید بدین جهت می باشد که اگر صادرکننده به تعهدش عمل نکند، وقتی دارنده می خواهد که مطالبه سفته کند، میتواند ظرف ده روز از تاریخ سررسید سفته، مطالبه سفته کند و ظرف یکسال از تاریخ سررسید علیه صادرکننده و سایر مسئولین سفته طرح دعوا نماید.

اگر سفته ظرف ده روز از تاریخ سررسید، واخواست نشود امکان استفاده از شرایط توقیف اموال (تامین خواسته) ممکن نیست مگر اینکه حدود ده تا بیست درصد ارزش سفته بعنوان خسارت احتمالی به صندوق دادگستری واریز گردد. (یعنی اگر سفته قدیمی باشد تنها راه توقیف اموال، پرداخت خسارت احتمالی می باشد)

نکته مهم این است که اگر صادرکننده اموالی نداشته باشد، در اینصورت لازم نیست که سفته واخواست شود چرا که می بایست ٢/٢۵ درصد مبلغ خواسته علاوه بر هزینه دادرسی، به عنوان هزینه واخواست، پرداخت گردد.

مطالبه سفته چگونه است؟

جهت مطالبه سفته به کجا باید مراجعه شود؟

اگر مبلغ سفته تا ٢٠ میلیون تومان باشد، شورای حل اختلاف محل اقامت صادرکننده (خوانده) صالح است اما اگر مبلغ آن بیش از ٢٠ میلیون تومان باشد، مرجع صالح دادگاه حقوقی محل اقامت خوانده می باشد.

هزینه دادرسی در دادگاه ٣/۵ درصد مبلغ سفته است و در شورای حل اختلاف نصف آن می باشد.

مدارک لازم جهت مطالبه سفته

گام اول و بسیار مهم در ارائه دادخواست مطالبه وجه سفته، تنظیم یک دادخواست مدون و قانونی توسط یک وکیل دادگستری می باشد تا بتواند به تمامی جنبه های موضوع دعوا در دادخواست اشاره نماید.

برای مطالبه سفته می بایست مدارک زیر را تهیه و ضمیمه دادخواست نمایید:

    کپی برابر اصل سفته

    کپی برابر اصل واخواست سفته (اگر انجام شده است)

    کپی برابر اصل کارت ملی خواهان

    کپی برابر اصل مستنداتی که سفته را دریافت نموده اید (اختیاری)

    اصل وکالتنامه وکیل (اگر وکیل دارید)

هم چنین شما میتوانید برای پاسخ به سوالات بیشتر به اپلیکیشن وکالت شهرداد مراجعه کنید و پاسخ کامل این سوال ها و بسیاری از سوالات دیگر را به دست آورید.





 

وبلاگی برای نوشته های جذاب و کاربردی...
ما را در سایت وبلاگی برای نوشته های جذاب و کاربردی دنبال می کنید

برچسب : مطالبه سفته, نویسنده : شهرداد بازدید : 323 تاريخ : شنبه 2 اسفند 1399 ساعت: 23:22

خبرنامه

عضویت

نام کاربري :
رمز عبور :